Dim Mak 點 脈 «ΑΓΓΙΓΜΑ ΘΑΝΑΤΟΥ»

2013-12-02 20:39

  • Οφείλουμε εκ των προτέρων να επισημάνουμε πως για ευνόητους λόγους το Dim Mak δεν διδάσκεται. ...Όχι μόνο στη σχολή μας, αλλά πουθενά!

 

Έχουν ειπωθεί και γραφεί πολλά για το Άγγιγμα του Θανάτου (Dim Mak) αυτής της σχεδόν ξεχασμένης τέχνης από τις πλούσιες παραδόσεις των Κινέζικων πολεμικών τεχνών.

Υπάρχουν μεγάλες ομοιότητες ανάμεσα στο Dim Mak και τον βελονισμό, ωστόσο στο Dim Mak, χρησιμοποιείται ένα σύνολο σημείων πίεσης που είναι συντονισμένα με τις ώρες της ημέρας, της νύχτας και των εποχών.

Σε διάφορα χειρόγραφα Κινέζικων πολεμικών τεχνών δηλώνεται ότι η ευαισθησία ενός ζωτικού οργάνου εξαρτάται από το σημείο πίεσης το οποίο με τη σειρά του βασίζεται στην διαφορετική ώρα και εποχή.

Το Dim Mak, είναι μια εξειδικευμένη τεχνική που απαιτεί το χτύπημα να γίνει σε ένα ιδιαίτερο σημείο πίεσης, μια ιδιαίτερη ώρα της μέρας και εποχής. Αυτή η θανάσιμη τεχνική αναπτύχθηκε από ειδήμονες του Gung Fu κατά τη διάρκεια των αιώνων και είναι βασισμένη στις αρχές της σχέσης των σημείων πίεσης και των ποικίλλων ζωτικών οργάνων - πηγών ζωής του ανθρώπου. Παρ’ όλα αυτά δίδεται μεγάλη έμφαση στη θεραπεία των θυμάτων από το Dim Mak.

Σύμφωνα με το Dim Mak ένας άνθρωπος έχει 18 πρωταρχικά και 54 δευτερεύοντα σημεία πίεσης, συναθροίζοντας έτσι 72 ζωτικά σημεία πίεσης. Οι εποχές (Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας) και οι διαφορετικές ώρες της ημέρας καθορίζουν την ευαισθησία των ζωτικών οργάνων που είναι συντονισμένα με τα σημεία πίεσης. Μερικά από αυτά τα σημεία έχουν επιλεγεί από τους 34 γνωστούς μεσημβρινούς και μερικά όχι. Αν ένα Dim Mak γίνει σε επιλεγμένο σημείο πίεσης, μπορεί  καταστραφεί η ροή ενέργειας (chi) του ζωτικού οργάνου το οποίο είναι συντονισμένο με το επιλεγμένο σημείο πίεσης, αυτό μπορεί να καθορίσει τον θάνατο ενός ανθρώπου. Η καταστροφή της ροής ενέργειας (chi) ενός ζωτικού οργάνου μπορεί να προκαλέσει σοβαρές καταστάσεις σε έναν άνθρωπο όπως: σπασμοί, κράμπες, αιμόπτυση με ή χωρίς βήχα, έλλειψη ενέργειας, αϋπνία κ.α. Ένας άνθρωπος τραυματισμένος από Dim Mak πρέπει ν’ αναζητήσει επειγόντως την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη. Σε κάποιους μπορεί να πάρει λιγότερο από μια μέρα, σε άλλους πάνω από έξι μήνες. Αυτός είναι ο λόγος που το Dim Mak ονομάζεται και Προκαθορισμένο Άγγιγμα του Θανάτου. Κάθε μέρα διαιρείται σε δώδεκα μέρη ώρας ίσα με δύο ώρες. Χτυπώντας στο ζωτικό σημείο πίεσης που ανταποκρίνεται στο χρονοδιάγραμμα, θα προκληθεί σοβαρό τραύμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο. Επομένως οι μεσημβρινοί ανταποκρίνονται στα ζωτικά όργανα. Αν η ροή ενέργειας (chi) στους μεσημβρινούς παρεμποδίζεται λόγω του τραύματος από το χτύπημα Dim Mak, το συντονισμένο ζωτικό όργανο σταματά να λειτουργεί. Με το «νόμο των πέντε παραγόντων», αυτό θα οδηγήσει στην καταστροφή όλων των ζωτικών οργάνων. Αν το θύμα δεν αντιμετωπιστεί κατάλληλα, ο θάνατος θα είναι αναπόφευκτος.

Στο Dim Mak υπάρχει ένας ιδιαίτερος τρόπος εφαρμογής του χτυπήματος για το ιδανικό αποτέλεσμα. Συνήθως χρησιμοποιείται η φοινικική άρθρωση των δακτύλων ώστε το χτύπημα να γίνει πιο διατρητικό. Ένας ειδήμων ίσως να έχει την δυνατότητα να χρησιμοποίει και τα δάχτυλα του για όπλο.