Si-Fu Νικόλαος Γενεράλης

Ο Νικόλαος Γενεράλης γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και κατάγεται από το Ρέθυμνο της Κρήτης. Με τον αθλητισμό ασχολήθηκε απο πολύ μικρή ηλικία, με την κολύμβηση, το μπάσκετ και κυρίως τον στίβο. Το 2003 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ΤΕΦΑΑ Σερρών ακολουθώντας ως κύριες ειδικότητες τα αθλήματα καλαθοσφαίρισης (basket) και αντισφαίρισης (tennis). Την ίδια περίοδο ασχολήθηκε παροδικά με την πυγμαχία ενώ το 2006 ασχολήθηκε επίσης παροδικά με το kick-boxing.

Το 2008 ήρθε σε επαφή με την Ιαπωνική τέχνη τού Aikido υπό την οργάνωση Hellenic Aikido Aikikai, οπότε και ασχολήθηκε για τα επόμενα χρόνια μέχρι το καλοκαίρι του 2015 όπου και κατέκτησε τον βαθμό του 2ου Dan Aikido Aikikai (Nidan).

Ήδη, από το 2012, είχε ξεκινήσει ταυτόχρονα να διδάσκεται την Κινέζικη τέχνη τού Wing Chun, μέχρι που, λίγο μετέπειτα, ήρθε σε επαφή με τον Si-Fu Χρήστο Κ. Ξηρό, οπότε και συνέχισε την εκπαίδευση υπό τη διδασκαλία του στο Wing Chun. Από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι το 2017 ασχολήθηκε επίσης με την κινέζικη τέχνη Tai Chi στην Ελληνική Ακαδημία Τάι Τσι Τσουάν της Οικογένειας Γου.

Σήμερα κατέχει το 10ο Level Wing Chun και είναι μέλος και πιστοποιημένος Δάσκαλος (Si-Fu) ενώ από το 2018 διατηρεί τη δική του σχολή στο Νέο Ηράκλειο Αττικής (Θράκης 18 & Τζουμαγιάς Τ.Κ.: 14121 Ν. Ηράκλειο - Πράσινος Λόφος, πλησίον ηλεκτρικού σταθμού Ειρήνη κιν.: 6944469679) και είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γου Σου Κουνγκ Φου (ΕΟΓΚΦ) (Hellenic Wu Shu Federation).

Συνεχίζοντας πιστά και σταθερά την προσωπική του εκπαίδευση στο συγκεκριμένο σύστημα, παράλληλα παρακολουθεί τακτικά και επιμελώς πια, μαθήματα kick-boxing από τον Ιωάννη Γράψα, αναγνωρισμένο προπονητή Γ΄ κατηγορίας από την Π.Ο.Κ. και την Γ.Γ.Α.