BODHIDARMA DA MO DARUMA (Shaolin Kung Fu - chang chuan)

2013-09-17 18:09

Bodhidarma Da Mo Daruma Ινδοπερσικής καταγωγής 28ος πατριάρχης του δόγματος ΖΕΝ. Ιδρυτής του μοναστικού Τάγματος των Σαολίν ο οποίος περί το 520μ.Χ. ήρθε στην Κίνα από την Ινδία.

Ήταν ένας Ινδός πρίγκιπας ο οποίος απαρνήθηκε τα πλούτη και τις ανέσεις και αφιέρωσε τη ζωή του στο δρόμο της πνευματικής αναζήτησης. Αρχικά ο Bodhidarma-Da mo-Daruma δεν έγινε δεκτός στον Ναό Σαολίν και έτσι αποσύρθηκε σε μια σπηλιά όπου επί εννέα έτη διαλογιζόταν μπροστά σε έναν βράχο. Ωστόσο, οι μοναχοί τού έφερναν τροφή και νερό. Ο θρύλος λέει ότι κατά το διαλογισμό του ήταν τόσο έντονη η εστίαση του βλέμματός του στο βράχο όσπου στο τέλος αποτυπώθηκε η μορφή του!

Οι μοναχοί τελικά τον προσκάλεσαν στο Ναό, εκεί  συνέχισε το διαλογισμό του για άλλα τέσσερα χρόνια. Ο Bodhidarma-Da mo-Daruma κατά την παραμονή του στο μοναστήρι άρχισε να διδάσκει τους μοναχούς ένα σύστημα εξάσκησης που βασιζόταν σε κινήσεις ζώων με αποτέλεσμα να ιδρύσει ένα σύστημα εκπαίδευσης στενά συνυφασμένο με την εξάσκηση πολεμικών τεχνών, το Σαολίν Κουνγκ Φου.