ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ WING CHUN 詠 春

2013-09-16 19:29


 

Το WING CHUN GUNG FU δημιουργήθηκε πρίν από 400, περίπου, χρόνια με σκοπό ο εκπαιδευόμενος να μάθει να μάχεται σε χρονικό διάστημα πολύ μικρότερο απ' ότι απαιτούσαν τα παραδοσιακά συστήματα GUNG FU της εποχής.

Κύριο χαρακτηριστικό είναι ο ρεαλισμός και αποτελεσματικότητα του. Τα χτυπήματα του έχουν ως στόχο την άμεση εξουδετέρωση του αντιπάλου καθιστώντας τον εκπαιδευόμενο ικανό να αμυνθεί σε οποιαδήποτε μορφή επίθεσης, άοπλη ή ένοπλη.

Το WING CHUN GUNG FU βασίζεται στον κανόνα που λέει ότι ο συντομότερος δρόμος μεταξύ δύο σημείων είναι η ευθεία οδός. Ο εκπαιδευόμενος στο WING CHUN GUNG FU μαθαίνει να χρησιμοποιεί τη μηχανική του σώματος ώστε να χρησιμοποιεί τη λιγότερο απαιτούμενη ισχύ.

Το WING CHUN είναι ένα σύστημα του GUNG FU που απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας, φύλου και σωματικής διάπλασης! Έγινε ευρέως γνωστό από τον Bruce Lee, καθώς ήταν η πρώτη πολεμική τέχνη την οποία διδάχτηκε, αλλά και από τον Yip Man (δάσκαλος του Bruce Lee) ο οποίος είναι μια από τις ιστορικότερες μορφές στην Κίνα του 20ού αιώνα!