Κανόνες

 • Διευκρίνηση

Σε μία σχολή Wing Chun η οποία δεν είναι “fitness studio” ισχύουν οι δικοί μας κανόνες, οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί εκατοντάδες χρόνια πριν. Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στην σχολή μας, πρέπει να γνωρίζουν αυτούς τους κανόνες και να ενεργούν σύμφωνα με αυτούς.-

 • Υγιεινή σώματος

Οι μαθητές υποχρεούνται να είναι πάντοτε καθαροί προκειμένου να πάρουν μέρος στο μάθημα! Επειδή κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στο Wing Chun ερχόμαστε σε πολύ κοντινή επαφή με τον συμμαθητή μας απαιτείται να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα στην καθαριότητα του σώματός μας και να καταπολεμούμε την κακοσμία του στόματός μας. Το ίδιο καθαρή πρέπει να είναι και η φόρμα μας.

 • Εκπαίδευση – Στολή (Φόρμα)

Επιβάλλεται να είστε πάντοτε ενδεδυμένοι με την παραδοσιακή φόρμα Wing Chun και να φέρετε το αντίστοιχο ζωνάρι εφόσον είστε κάτοχος κάποιου βαθμού - level. Τα προστατευτικά στο Sparring είναι υποχρεωτικά. Για αποφυγή τραυματισμών μη φοράτε αλυσίδες, ρολόγια, σκουλαρίκια. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος μη μασάτε τσίχλες.

 • Συνέπεια

Επιβάλλεται να είστε συνεπείς στην ώρα του μαθήματος και σε όλες τις άλλες υποχρεώσεις έναντι της σχολής...

 • Wing Chun Ταυτότητα Μέλους  

Επιβάλλεται να έχετε πάντα μαζί σας στις εξετάσεις, στα σεμινάρια και όταν επισκέπτεσθε άλλες σχολές Wing Chun Gung Fu την ταυτότητα η οποία αποδεικνύει ότι είστε αναγνωρισμένο μέλος του Wing Chun Gung Fu. Μόνο ο Si-Fu μπορεί να σημειώνει πάνω σε μία ταυτότητα. Η ταυτότητα είναι άκυρη σε περίπτωση που δεν έχει τη φωτογραφία την υπογραφή σας και την υπογραφή του Si-Fu.

 • Συμπεριφορά απέναντι σε συμμαθητές και εκπαιδευτές

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος τον δάσκαλο τον αποκαλούμε αποκλειστικά και μόνο Si-fu. Να είστε πρόθυμοι για βοήθεια και φιλικοί απέναντι στους συμμαθητές και τους εκπαιδευτές σας.

 • Χώρος εκπαίδευσης

Όταν ο μαθητής εισέρχεται και εξέρχεται της σχολής πρέπει να πραγματοποιεί τον παραδοσιακό χαιρετισμό. Αυτό δεν είναι μία θρησκευτική πράξη, αλλά μια παράδοση του Gung Fu με την οποία δείχνουμε το σεβασμό στο χώρο που εκπαιδευόμαστε, τους συμμαθητές μας και τους εκπαιδευτές μας. Να αποφεύγετε παρεξηγήσεις με τη «γλώσσα του σώματος» όπως χέρια στη μέση ή στους γοφούς.

 • Εξάσκηση και εξέταση

Να εξασκείστε μόνο στην ύλη που έχετε διδαχτεί. Όταν σας δίνεται μία άσκηση, θα πρέπει να εξασκείστε πρώτα σε αυτή και στη συνέχεια μπορείτε να κάνετε τις ερωτήσεις σας. Οι εξετάσεις γίνονται από τον Si-Fu και επιλεγμένους δασκάλους του Wing Chun και άλλων συστημάτων Kung Fu.

 • Επισκέπτες στο μάθημα

Όταν φέρνετε επισκέπτες στο μάθημα, είστε υπεύθυνοι εσείς γι’ αυτούς. Να συστήνετε τους επισκέπτες προσωπικά στους εκπαιδευτές και στον Si-Fu. Οι κανόνες της σχολής ισχύουν και για αυτούς, τους οποίους θα πρέπει προηγουμένως να τους έχετε ενημερώσει.

 • Σχέση με μαθητές άλλων πολεμικών τεχνών

Οι εκπαιδευτές σας και οι μαθητές, μπορεί να πιστεύουν ότι το Wing Chun είναι το καλλίτερο σύστημα αυτοάμυνας. Αυτό είναι δικαίωμά τους. Οπαδοί άλλων συστημάτων, θεωρούν το δικό τους καλλίτερο. Επίσης είναι δικαίωμά τους. Ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει ό,τι θέλει. Μην θίγετε τα αισθήματα των οπαδών άλλων πολεμικών τεχνών. Μην επικρίνετε άλλα συστήματα ή δάσκαλους. Θέλησή μας, είναι να ζούμε ειρηνικά και όλες οι πολεμικές τέχνες θα πρέπει να εμφανίζονται σαν μία μεγάλη οικογένεια.

 • Αδιαθεσία

Σε περίπτωση αδιαθεσίας επιβάλλεται να ενημερώνετε τον Si-Fu.

 • Wing Chun Οικογένεια και σχολείο

Πάνω απ' όλα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το Wing Chun Gung Fu πέρα από μια εξαιρετική πολεμική τέχνη είναι επιπλέον και ένα είδος ψυχαγωγίας. Δεν θα πρέπει λοιπόν να παραμελούμε κύριες αρμοδιότητες όπως οικογένεια και μαθήματα.