IP MAN 葉問 1893 - 1972 (Wing Chun)

2013-09-17 20:50

Ο μεγάλος δάσκαλος Ip Man γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου το 1893 στην Κίνα στην επαρχία Foshan και ήταν το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά μιας σχετικά εύπορης οικογένειας. Εκεί σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησε την εκπαιδευσή του στην πολεμική τέχνη WING CHUN GUNG FU με τον Δάσκαλο Chan Wah Shun, ηλικίας τότε 70 ετών. Λόγω της μεγάλης ηλικίας του Δασκάλου Chan Wah Shun o Ip Man εκπαιδεύτηκε κυρίως απο τον αρχαιότερο μαθητή του Chan Wah Shun, τον Ng Chung Sok.
Αργότερα στην ηλικία των 16 ετών και αφού μετακόμισε στην πόλη του Hong Kong για να σπουδάσει σε ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο Ip Man έτυχε να γνωρίσει, μετά από μια συμπλοκή, τον Leung Bik, γιο του Δασκάλου Leung Chan, κάτω από τον οποίο μαθήτευσε πριν πολλά χρόνια και ο Δάσκαλος Chan Wah Shun. Ο Leung Bik δέχτηκε τον Ip Man για μαθητή του και του δίδαξε μια τεχνοτροπία WING CHUN διαφορετική απ' αυτή που μέχρι τότε ο Ip Man γνώριζε.
Το 1949 ο Ip Man ξεκίνησε να διδάσκει το WING CHUN στο ευρή κοινό, όπου έγινε γνωστό με τις διάφορες μορφές - τεχνοτροπίες που το βλέπουμε μέχρι και σήμερα.