Συχνές Ερωτήσεις FAQ

Τι είναι το Wing Chun Gung Fu?

Το WING CHUN GUNG FU δημιουργήθηκε πρίν από 400, περίπου, χρόνια με σκοπό ο εκπαιδευόμενος να μάθει να μάχεται σε χρονικό διάστημα πολύ μικρότερο απ' ότι απαιτούσαν τα παραδοσιακά συστήματα GUNG FU της εποχής.
Κύριο χαρακτηριστικό είναι ο ρεαλισμός και αποτελεσματικότητα του. Τα χτυπήματα του έχουν ως στόχο την άμεση εξουδετέρωση του αντιπάλου καθιστώντας τον εκπαιδευόμενο ικανό να αμυνθεί σε οποιαδήποτε μορφή επίθεσης, άοπλη ή ένοπλη.
Το WING CHUN GUNG FU βασίζεται στον κανόνα που λέει ότι ο συντομότερος δρόμος μεταξύ δύο σημείων είναι η ευθεία οδός. Ο εκπαιδευόμενος στο WING CHUN GUNG FU μαθαίνει να χρησιμοποιεί τη μηχανική του σώματος ώστε να χρησιμοποιεί τη λιγότερο απαιτούμενη ισχύ.
Το WING CHUN είναι ένα σύστημα του GUNG FU που απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας, φύλου και σωματικής διάπλασης! Έγινε ευρέως γνωστό από τον Bruce Lee, καθώς ήταν η πρώτη πολεμική τέχνη την οποία διδάχτηκε, αλλά και από τον Yip Man (δάσκαλος του Bruce Lee) ο οποίος είναι μια από τις σπουδαιότερες μορφές των πολεμικών τεχνών στην Κίνα του 20ου αιώνα.

To Wing Chun ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες;

Κανείς δεν είναι πολύ νέος ή πολύ γέρος, πολύ αδύνατος ή πολύ δυνατός, πολύ βαρύς, δύσκαμπτος, κοντός ή ψηλός για να εξασκηθεί στο Wing Chun Gung Fu. To Wing Chun είναι ένα σύστημα του Gung Fu που απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας, φύλου και σωματικής διάπλασης και φυσικά δεν απαιτείται καμιά άλλη γνώση πολεμικής τέχνης. Από την ηλικία των 5 ετών μέχρι και την ηλικία των ...! ετών, το πρόγραμμά μας μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε έχει κέφι, ενδιαφέρον και καλή διάθεση για μάθηση! Είναι πολύ συμαντικό το γεγονός ότι μαθητές έχουν την ελευθερία να αναπτύξουν την πρόοδο τους χωρίς άγχος και με τον δικό τους ρυθμό!

 

Ποιά τα οφέλη για το παιδί μου;

Mε την ενασχόληση στο WING CHUN GUNG FU τα παιδιά διδάσκονται την ισορροπία ανάμεσα στη σωματική και πνευματική άσκηση σε συνδυασμό και με την πνευματική εργασία τους στο σχολείο! Η διδασκαλία στο WING CHUN GUNG FU διαμορφώνει στο παιδί έναν χαρακτήρα σοβαρό και πειθαρχημένο, ομαδικό, τολμηρό και υπεύθυνο, ανεξάρτητο, σεμνό και χαρούμενο. Το WING CHUN GUNG FU ενεργοποιεί ολόκληρο το σώμα βοηθώντας την ανάπτυξη της ισορροπίας που συχνά παραμελείται στα ομαδικά αθλήματα και κάνει το παιδί να νιώθει ικανοποιημένο με τον εαυτό του, παρέχοντας του ταυτόχρονα πολύτιμα εφόδια για όλη του την ζωή. Το πρόγραμμα WING CHUN GUNG FU για παιδιά έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να καλλιεργήσει την σωματική και ψυχική τους υγεία. Στη σχολή μας βοηθούμε τα παιδιά να «Σκέφτονται και να πράτουν το σωστό» όχι μόνο στην παιδική τους ηλικία αλλά σε όλη τους την ζωή. Καθώς το παιδί κατακτά επιτυχώς τα όσα έχει διδαχτεί προχωρά θέτοντας νέους στόχους με αποτέλεσμα η αυτοπεποίθηση του να ενισχύεται σημαντικά. Έτσι μπορεί να πει κανείς ότι το WING CHUN GUNG FU διδάσκει αυτοσεβασμό, αυτοπεποίθηση και αυτοκυριαρχία.

Wing Chun και θρησκεία...

Τα μέλη της σχολής μας μπορεί να προέρχονται από όλες τις θρησκείες, τα κοινωνικά στρώματα και τις εθνικότητες. Δεν παρακινούμε τους μαθητές στον φανατισμό, καλλιεργούμε την άποψη να μάχονται χωρίς να δίνουν μάχη!

Υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού;

Τα μαθήματα μας διεξάγονται με την εποπτεία και την καθοδήγηση του Si-Fu. Ο χώρος είναι καλά προστατευμένος με ειδικό πάτωμα. Μερικές από τις τεχνικές μας, παρ’ όλο που απαιτούν παρτενέρ, είναι ελεγχόμενες, ώστε να αποφεύγονται τυχόν μικροτραυματισμοί. Τα ειδικά προστατευτικά για το Sparring (ελεγχόμενη μάχη) είναι υποχρεωτικά!

Πως μπορεί να ξεκινήσει κάποιος;

Θα θέλαμε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφωνικά ή με e-mail για να κανονίσετε την επίσκεψή σας για ένα δοκιμαστικό μάθημα στην σχολή μας. Έτσι, θα σας δοθεί ευκαιρία να ρωτήσετε κάποια πράγματα και να λύσετε τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε σχετικά με την τέχνη του Wing Chun Gung Fu.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου μαθήματος θα έχετε την ευκαιρία να ενταχθείτε στα μαθήματα αυτοάμυνας και να αρχίσετε την εκπαίδευση στο παραδοσιακό Wing Chun Gung Fu.